Maarsbergseweg 61 63, LEERSUM

Maarsbergseweg 61 63 Leersum

“Een kansrijke plek”

Charmante rietgedekte villa met een volwaardige woning als bijgebouw in de achtertuin en een vrijstaande garage gelegen op een zeer gevarieerd en royaal perceel van 3.250 m². De grote zonovergoten tuin rondom biedt een diversiteit aan mogelijkheden om heerlijk te ontspannen dan wel in te spannen.
Het landhuis is gebouwd omstreeks 1930 en vrijwel alle karakteristieke en authentieke details zijn bewaard gebleven.
De woning is sterk gedateerd maar dat geeft u ruimschoots de gelegenheid hier uw eigen paradijsje van te maken!

Omgeving:
Het ligt te midden van het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug, op de scheiding van bossen en uitgestrekte heidevelden met grote vennen van het Leersumseveld.

Bereikbaarheid:
Gelegen aan de N226 en op 3 km afstand van de A12. Ook het reizen per trein vanuit Maarn (ca. 6 km) of bus vanuit Leersum (ca. 2 km) biedt een goede mogelijkheid om van het openbaar vervoer gebruik te maken.

Tuin:
Aan de voorzijde een riante oprit welk rond loopt en dus feitelijk het perceel voorziet van twee ingangen. De zuidzijde van de tuin heeft een vrijstaande garage en toerit naar het achter gelegen bijgebouw.
De hoofdtuin is gelegen op het Westen en geeft een magnifiek uitzicht en ook directe toegang tot het uitgestrekte bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Verder bevindt zich nog een tuinhuisje voor berging achter in de tuin.

Bijgebouw:
Achter in de tuin ligt een uit steen opgetrokken gastenverblijf. Dit gastenverblijf is volledig bewoonbaar en voorzien van woonkamer met open haard, open slaande deuren en klein keukentje. Op de begane grond bevinden zich eveneens de badkamer en een slaapkamer. De badkamer heeft een ligbad en wastafel. Het toilet is apart en bevind zich in het halletje. De berging behorende bij het gastenverblijf is buitenom bereikbaar en heeft een afmeting van 4 x 2 mtr. De open trap in de woonkamer komt uit op een vide met een slaapgedeelte.

Indeling
Begane grond: De riante karakteristieke entree bepaalt het alles zeggende beeld voor de rest van de woning. De hal met zijn bijna kerkelijke trappartij is voorzien van originele betegeling en glas-in-lood rond afgewerkte ramen. Naast de toegang naar de dichte keuken, woonkamer en werkkamer bevindt zich hier het toilet met fontein. De woonkamer heeft een prachtige houten vloer, open haard en openslaande deuren naar de achtertuin. De ramen aan de zijgevel zijn zowel binnen als buiten afsluitbaar door middel van luikjes. De keuken is recentelijk gemoderniseerd en voorzien van diversen inbouwapparatuur en vanuit hier is de ruime kelder op stahoogte, bestaande uit twee ruimtes, bereikbaar. De zijdeur in de keuken geeft toegang naar een afsluitbare binnenplaats, geheel betegeld.

Eerste verdieping: De klassieke houten bordestrap brengt u naar de eerste verdieping waarop een 3-tal slaapkamers en een badkamer zijn. Twee slaapkamers aan de voorzijde waarvan 1 met balkon toegankelijk middels openslaande deuren en tevens voorzien van inbouwkast. De grote slaapkamer aan de achterzijde is eveneens voorzien van inbouwkasten en heeft aansluitend de badkamer.
Een tweede overloop heeft een vaste trap naar de zolderverdieping en de ingang naar de 2e badkamer met douche, toilet en wastafel.

Zolderverdieping: Over een lengte van ruim 11 meter zijn twee ruimtes waarin zich in de voorste ruimte een kleine sauna bevindt en de aan de achterzijde gelegen ruimte voorzien is van een inbouwkast. De ruimtes worden gescheiden door een wand met deur.

Bijzonderheden:

Bouwjaar: ca. 1930
Woonoppervlak: 192 m²
Woonoppervlak gastenverblijf 61 m²
Inhoud hoofdwoning 632 m³
Inhoud gastenverblijf 301 m³
Perceeloppervlak 3.225 m²
Buiten schilderwerk 2009/2010
Woning dient gerenoveerd te worden.

Kaart