Kon Wilhelminaweg 61, AMERONGEN

Amerongen, één van de mooiste dorpjes van de provincie Utrecht!

Het schilderachtige dorp Amerongen is ongeveer 1.000 jaar oud en een pareltje op de Heuvelrug. Het is prachtig gelegen tussen de Rijn met haar uiterwaarden en de uitgestrekte bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Wandelend door het dorp vind je oude straatjes met boerenhuizen, leuke restaurants, galeries en winkeltjes. De roemrijke historie rond de tabakscultuur vind je overal in het dorp terug.

Geschiedenis:
Amerongen was een agrarische gemeente. De schapen op de heidevelden van de Utrechtse Heuvelrug, leverde de mest voor de akkers. Na de bedijking waren de uiterwaarden met vruchtbare rivierklei ook geschikt voor landbouw. Vanaf de 17e eeuw tot de 20e eeuw kende Amerongen tabaksteelt. Er staan nog een tiental karakteristieke tabaksschuren uit deze tijd, deze hebben als kenmerk de grote poortdeuren en een dak dat bijna tot op de grond reikt.
Amerongen is vooral bekend door Kasteel Amerongen, dit ligt net buiten het dorp in de uiterwaarden. Het kasteel is in 1672 geheel verwoest door de Fransen en in de huidige stijl weer terug opgebouwd. De laatste keizer van Duitsland, Wilhelm II, heeft tijdens de eerste wereldoorlog anderhalf jaar in het kasteel gewoond, in 1918 heeft hij hier zijn troonsafstand getekend. Het kasteel is nu een museum met een prachtige kasteeltuin.

Natuur:
De Amerongse Berg is een heuvel in het Amerongse Bos, een van de oudste bossen in de omgeving. Het is met 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. Het is heerlijk wandelen tussen de oude bomen. De noordzijde biedt een erg steile beklimming en hiermee ook favoriet onder wielrenners. Ook vind je hier een leemkuil. Ca. 400 meter zuidoostwaarts, in het midden van het sterrenbos, staat de “Eenzame Eik”, een solitaire boom omringd door bankjes.
Andere heuvels nabij de Amerongse Berg zijn de Hazenberg, de Vlakke Berg, de Zuilensteinse Berg, de Galgenberg en de Elsterberg.

Kortom een plek waar iedereen wel wil wonen!

Laat u verrassen door de ruimte en veelzijdigheid van deze villa met betrekking tot wonen, werken, verhuren, mantelzorg, ontspannen, sporten, muziek maken, etc. De mogelijkheden in dit huis zijn eindeloos!
Met alle voorzieningen op loopafstand en de fiets-en wandelpaden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug om de hoek biedt deze woning veel woongenot voor u en/of uw gezin.

Indeling
Begane grond:
Entree, ruime hal met openslaande deuren naar de woonkamer. De woonkamer heeft een zitgedeelte met open haard, vanuit het eetgedeelte is zicht en toegang naar de half open keuken welke is voorzien van inbouwapparatuur en een toegang heeft naar de achtertuin.
Tevens is middels een glazen deur de tweede woonkamer bereikbaar. Deze woonkamer biedt eveneens toegang naar de tuin en is voorzien van een gasgestookte speksteenkachel. De ruimte is voor verschillende doeleinden geschikt en heeft een souterrain. Het souterrain is bereikbaar middels een spiltrap en op dit moment in gebruik als muziekkamer, maar deze zou ook kunnen dienen als hobbykamer of kantoor.

De westvleugel van het gebouw is zelfvoorzienend en is momenteel verhuurd. De huur kan worden voorgezet indien wenselijk. Dit gedeelte heeft een eigen toegang aan de Koenestraat, huisnummer en 3 parkeerplaatsen, toilet, praktijkruimte, wachtruimte, kantoor met keuken. Het is eveneens mogelijk om het hoofdhuis binnendoor te bereiken.

Eerste verdieping:
Deze verdieping is van twee kanten toegankelijk, hierdoor zou een gedeelte van de verdieping als appartement gebruikt kunnen worden. De eerste overloop is bereikbaar vanuit de oostvleugel. De trap komt uit op een riante overloop met gelijk een kleedruimte. De ensuite badkamer heeft een doorloop naar de ouderslaapkamer met een klein balkon. Vanaf de overloop komt men in de volgende slaapruimte/overloop met inbouwkast en een raam uitkijkend over de achtertuin. Vervolgens zijn ook slaapkamers 3 en 4 toegankelijk. Deze slaapkamers zijn allemaal voorzien van inbouwkasten. De volgende overloop biedt toegang tot de wasruimte en de tweede badkamer.

Het portaal met trapopgang aan de westvleugel van het huis geeft toegang naar het “appartement”. Hier bevinden zich een badkamer en maar liefst 3 slaapkamers en een klein keukentje.

Vliering:
Maar liefst 3 vlieringen in gebruik als bergruimte en bereikbaar middels vlizotrappen.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1955
Woonoppervlakte 348m²
Inhoud 1813m³
Perceeloppervlakte 1.474 m²
Energielabel C
10 zonnepanelen
Uitstekend onderhouden
Spouw- en kruipruimte isolatie
Volledig dubbele beglazing
Grote vrijstaande garage
Diverse praktijkruimtes welke deels verhuurd zijn

Kaart