Hoofdstraat 180, DRIEBERGEN-RIJSENBURG

EEN LUST VOOR HET OOG!

Schitterende monumentale woon- en werkvilla gelegen op een markante zichtlocatie op loopafstand van het centrum van Driebergen. Het gehele pand is zowel intern als extern voor het eerst in 2012 geheel gerestaureerd en gemoderniseerd met louter materialen van de beste kwaliteit en met behoud van authentieke details in de stijl en de historie van het object. In 2019 is de villa intern verder aangepast naar een gebruik wat meer gericht is op bewoning in plaats van kantoor.

Deze robuuste ‘eye-catcher’ beschikt onder andere over 10 royale kamers, 2 badkamers, 3 keukens en is daardoor uitermate geschikt voor bewoning door een groot gezin met een kantoor en/of praktijk aan huis.
Het geheel zelfvoorzienend appartement op de bovenste verdieping breidt de mogelijkheden nog verder uit voor een inwonende au-pair, zorgverlener, logés, studerende kinderen, etc.

Rondom de villa ligt onder meer een fraai aangelegde tuin met volwassen bomen en leilinden, beregening, een stijlvol en afsluitbaar hekwerk met elektrische poort naar de eigen oprit met ruimte voor meerdere auto’s, een ruim terras op het Zuiden van karakteristiek Belgisch hardsteen, een carport voor 2 auto’s met sedum-dak en inpandige fietsenberging.

Geschiedenis/bouwstijl van het monument:
Deze monumentale villa met detaillering in een bijzondere combinatie van neorenaissance- en chaletstijl is in 1897 gebouwd op een perceel grond dat werd afgesplitst van de bouwkavel waarop Hoofdstraat 178 werd gerealiseerd. De bouwheer van de villa was J.F.A. Kröner, een koopman uit Rotterdam. Het pand heeft de karakteristieke asymmetrische hoofdvorm van een villa en bestaat uit twee bouwlagen onder verscheidene zadeldaken, gedekt met grijze bouletpannen. Opvallend is de rijke ornamentatie van de risalerende topgevelpartij. Boven de vensters zijn de toogvelden verfraaid met schelp- en rankmotieven. In pleister zijn onder het venster op de begane grond een band met gebosseerde blokken en op de gevelhoeken geblokte hoekpilasters aangebracht. De topgevel wordt omlijst door fraai ajourgesneden windveren. Rechts aan de voorzijde bevindt zich een tot serre gewijzigde veranda met een balkon voorzien van een houten balustrade.

Driebergen-Rijsenburg maakt deel uit van de Stichtse Lustwarande, een lange reeks van meer dan 100 buitenplaatsen en landgoederen en ligt middenin het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug, een heuvelachtig en veelzijdig natuurgebied van maar liefst 230 km². Hier kunt u naar hartenlust wandelen, paardrijden, mountainbiken en wielrennen.
De A12 zowel richting Utrecht als Arnhem en het nieuwe NS station Driebergen-Zeist liggen op 5 minuten afstand met de auto.

INDELING:
BEGANE GROND: Geheel in stijl kunt u vanaf uw eigen parkeerplaats naar de entree lopen en binnen gaan in de royale en met licht overgoten hal met marmeren vloer. In de hal zijn een toilet, trap op-/afgang en toegang naar meerdere woongedeeltes. Aan de voorzijde bevinden zich een tweetal woonkamers waarvan een met serre. Een grote ingebouwde boekenkast en een riante haard zorgen voor een gemoedelijke sfeer, maar ook een plezierige werkplek met grote raampartijen. Aan de achterzijde van de villa is een woonkamer met eetgedeelte en aansluiting naar de keuken welke voorzien is van alle mogelijke luxe inbouwapparatuur.

In het souterrain is eveneens een keuken met eetgedeelte en hier bevinden zich maar liefst 2 bergruimtes en een wijnkelder. Een kleine stenen trap met klinkers brengt u naar de riante oprit en rondom gelegen tuin met diversen terrassen en geheel beschutte ligging.

TUSSEN VERDIEPING: Deze ruimte is aangebouwd en hier bevindt zich momenteel een ruime fitnessruimte voorzien van spiegelwand.

EERSTE VERDIEPING: Vanaf de overloop/hal zijn er meerder slaapkamers, de kleedkamer en een separaat toilet bereikbaar. Aan de voorzijde is een ruime slaapkamer met balkon en daarnaast een kleedkamer met ingebouwde kastenwand. De slaapkamer aan de achterzijde heeft ook ruim balkon en toegang naar een eigen badkamer met moderne inloopdouche, hangend toilet en een bijpassend op maat gemaakte wastafelmeubel. In de uitbouw op deze verdieping is een mogelijkheid voor kantoor, hobbyruimte of wellicht een extra slaapkamer.

TWEEDE VERDIEPING: Een gigantische zolderverdieping is omgetoverd naar een volwaardige woonruimte. Een ruime slaapkamer met badkamer voorzien van douche en toilet, een heuse keuken met inbouwapparatuur, een woonkamer en eetgedeelte bieden meer dan voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een inwonende au-pair, zorgverlener, logés of studerende kinderen.

BIJZONDERHEDEN:
Bouwjaar 1897
Vloeroppervlakte 414m² (NEN 2580)
Inhoud 1798m³
Perceeloppervlakte 995m²
Beregeningsinstallatie
Alarminstallatie
Sedum dak op carport
Afsluitbaar hek met elektrische poort
Meerdere parkeerplaatsen
Prachtig gerenoveerd en uitstekend onderhouden!

Als u serieuze belangstelling heeft om dit riante monument te bekijken, bel dan gerust even met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Wij leiden u dan met veel plezier rond!

Kaart