Dorpsstraat 9, DOORN

KARAKTERISTIEK HERENHUIS

Vrijstaand karakteristiek herenhuis, de portierswoning van Huis Doorn, ligt aan de doorgaande weg van Doorn naar Driebergen en is klaar om bewoond te worden misschien wel door u? Een sfeervolle woonkamer met eetgedeelte en open haard voorzien van een houten vloer draagt bij aan gezellige lange avonden.

Doorn is een levendig dorp met veel voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Op zomeravonden zijn er voldoende terrassen waar je heerlijk kunt eten en drinken. Naast de gezelligheid heeft Doorn ook veel culturele bezienswaardigheden zoals Huis Doorn, de bomentuin Von Gimborn Arboretum en natuurlijk Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn wandel-, en fietspaden in overvloed en sportfaciliteiten in allerlei varianten.

De woning:
De entree aan de zijkant van de woning ligt aan Gezichtslaan en is voorzien van een moderne tegelvloer en heeft een garderobe. Door een klapdeur met roedeverdeling komt men in het eetgedeelte en aansluitend de woonkamer en toegangsdeur naar de voortuin. De woonkamer is voorzien van een houten vloer en een sfeervolle open haard. Vanuit het eetgedeelte is de hal met toegang naar de keuken, het toilet en een kantoorruimte. De keuken is voorzien van alle inbouwapparatuur, vloerverwarming en een achterdeur naar de tuin. In de kantoorruimte bevindt zich de toegang tot de op sta-hoge kelder.

Verdieping:
een kleine overloop geeft toegang naar een slaapkamer met dakvenster en raam op het Noorden. Hier bevindt zicht de cv-installatie in een afsluitbare bergruimte. De grote slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft inbouwkasten, raam op het zuiden en toegang naar de badkamer. De badkamer heeft ligbad, douchecabine, wastafel en toilet.

De tuin:
De tuin is rondom strak aangelegd en heeft aan de achterzijde van de woning een ruime parkeerplaats voor 1 auto en een houten berging. Aan de straatzijde is een nieuwe haag geplant waardoor er nu een vrij uitzicht is richting het Rosarium en de woning mooi in het straatbeeld ligt.

Bijzonderheden:

Bouwjaar 1916
Inhoud 325 m³
Woonoppervlakte 90 m²
Perceeloppervlakte 280 m²
Dubbel glas
Recent rondom geschilderd
Nieuwe tuinaanleg
Nieuwe vloer in keuken en hal