Achterkerkstraat 20, VEENENDAAL

Wonen nabij het centrum?

Deze unieke ‘stadswoning’ is zeer gunstig gelegen, tegenover het park, op loopafstand van diverse voorzieningen zoals de gezellige markt, het uitgebreide en bruisende winkelcentrum, de bioscoop, het theater ‘De Lampegiet’ en diverse uitgaansgelegenheden. Ook het openbaar vervoer is goed te bereiken, evenals de uitvalswegen richting het rijkswegennet.

Veenendaal ligt in de provincie Utrecht op de grens met Gelderland. Veenendaal ligt circa 30 km van zowel Utrecht, Arnhem als Amersfoort en wordt dan ook veel gebruikt als forensenstad.

De wijk Centrum (plaatselijk taalgebruik: ‘t Dorp) is het hart van de gemeente met een stedelijke voorzieningenstructuur en enkele historisch karakteristieke elementen, zoals enkele voormalige bedrijfsterreinen. In deze wijk bevindt zich het winkelcentrum. Het winkelcentrum bestaat uit meer dan 300 winkels waarvan er 150 zich bevinden in de overdekte winkelcentra Passage-De Corridor en de Scheepjeshof.

In het nieuwbouwproject Brouwerspoort zijn grachten te vinden, als herinnering aan de vele watergangen die in het verleden in Veenendaal lagen. De wijk bestaat uit de buurten Koopcentrum, Vijgendam en omgeving, Beatrixstraat en omgeving en de Schrijverswijk.

Indeling:
Begane grond: Via de authentieke entree komt men in de hal met originele granito vloer. In de hal bevinden zich de meterkast, toilet met fontein, trapopgang naar de eerste verdieping en toegang naar de woonkamer.
In de woonkamer bevindt zich een gezellige zitgedeelte en een doorkijk naar de woonkeuken. Een “janus” houtkachel zorgt voor een behaaglijke temperatuur en een fijne sfeer. Door de openslaande deuren die tevens te verschuiven zijn bereikt men de grote woonkeuken en het aansluitende eetgedeelte. De keuken heeft een groot kookeiland en is voorzien van een dubbel gasfornuis, tezamen 8-pitten, oven en vaatwasser. Deze ruimte is voorzien van een daklicht, vide en kleine bergruimte.

Eerste verdieping: Middels een spiltrap in de woonkeuken bereiken we de ruime overloop die momenteel in gebruik is als lounge-ruimte en voorzien is van een elektrische haard. Een tweede overloop biedt toegang naar de badkamer en 3 slaapkamers. De badkamer heeft een moderne inloopdouche en een wastafel.

Tweede verdieping: Deze verdieping is bereikbaar middels een vaste trap en heeft een ruime slaapkamer met een eigen toilet en een ruimte voor de wasmachine en droger. Vanuit deze kamer is het ruime dakterras bereikbaar waar men fantastisch uitzicht heeft over de stad en in volledige privacy kan genieten van de warme zomeravonden.

Bijzonderheden:

Bouwjaar 1911
Woonoppervlak 169 m²
Perceeloppervlak 81 m²
Dakterras van 25 m²
Parkeervergunning 1 á € 46,-, 2de vergunning á € 101,-, 3de vergunning á € 153,-

Kaart